17 maj 2024

Mannheimer Swartling mest anlitad ifjol

  • PDF

Mannheimer Swartling har tagit första platsen på engelska undersökningsföretaget mergermarkets rankinglista över mest anlitade byråer i Norden.

Under 2004 var advokatbyrån rådgivare i 59 transaktioner på den nordiska marknaden. Det sammanlagda värdet av dessa var drygt 7,1 miljarder euro.

Några av de största transaktionerna som Mannheimer Swartling var rådgivare för under fjolåret var Tornets försäljning av dotterbolaget Malmstaden och Nordeas försäljning av fastigheter i Finland, Norge och Sverige.

- Vi har haft ett bra år och varit involverad i många stora och betydelsefulla transaktioner i Norden. Vi ser också ljust på 2005 och tror på en ökning av antalet transaktioner, säger Jan Kansmark, exekutiv delägare på Mannheimer Swartling.

Mannheimer Swartling var också rådgivare när Föreningssparbanken sålde FIH Erhvervsbank till Kaupthing Búnadarbanki samt när holländska transport- och logistikkoncernen TPG:s köpte det svenska bolaget Wilson Logistic AB. Dessutom var byrån rådgivareoch vid det offentliga erbjudandet avseende aktierna i VLT AB samt vid samgåendet mellan OMX och Köpenhamns Fondbörs.