17 maj 2024

Sveafastigheter köper i Luleå

  • PDF

Fastighetsfonden Sveafastigheter Sverige I har köpt fyra fastigheter i centrala Luleå för 190 Mkr. Säljare är J & M Olssons Fastigheter i Luleå AB. Fastigheterna har en uthyrbar area om 20.800 kvm, varav 7.000 kvm utgörs av bostäder, vilket blir ett snittpris på 9.135 kr per kvm. I en intervju med Dagens Fastighetsaktie säger Sveafastigheters vd Simon de Château att det är ett köp som passar fonden både vad gäller ort och avkastningsnivå.

- De förvärvade fastigheterna är moderna och ligger i bästa tänkbara läge i Luleå. Det är dessutom ett välskött bolag vi köper. Med det som plattform hoppas vi kunna genomföra fler förvärv i Luleå, som är en mycket intressant fastighetsmarknad, fortsätter han.

Sveafastigheter Sverige I lanserades under 2003 och är den första svenska fastighetsfonden riktad till institutionella investerare. I och med denna affär har den förvärvat fastigheter till ett värde av drygt 1,7 Mdr kr, omfattande en uthyrbar area om 250.000 kvm.

Nyligen köpte fonden, som har en total förvärvskapacitet om cirka 4 Mdr kr, en portfölj för 560 Mkr innehållande 38 objekt belägna i Katrineholm, Strängnäs samt Mjölby. LE