12 maj 2024

AP Fastigheter köper Postens nya huvudkontor

  • PDF
Det blir AP Fastigheter som ska äga Postens nya huvudkontor Thinktank som ska uppföras i Solna. Köpeskillingen anges till cirka 1 Mdr kr. Byggentreprenör för det 50.000 kvm stora projektet blir Arcona.

AP Fastigheter har tecknat ett 18,5 år långt hyresavtal med Posten och Arcona projekterar och uppför den nyckelfärdiga byggnaden och tillhörande infrastruktur till fast pris och i enlighet med Postens program och specifikationer. Beräknad inflyttning är i augusti 2003.

- Detta är ett idealiskt projekt för AP Fastigheter i flera avseenden. Att vara med från start och arbeta med avancerade företagsanpassningar för Posten och tillsammans med en kompetent partner som Arcona är oerhört tillfredsställande, säger Per-Håkan Westin, vd för AP Fastigheter.

Han fortsätter:
- Desssutom rör det sig om ett långsiktigt hyresavtal med en stabil kund som förmodligen kommer att efterfråga en rad tjänster inom Facility Management.

Att allt fler företag väljer att hyra lokaler istället för att äga sin fastighet. Ett faktum som ger AP Fastigheter nya affärsmöjligheter.

Postens nya huvudkontor, ritad av bsk arkitekter, som också ingår i Arconakoncernen, kommer att rymma 1.600 personer. Arcona ska genomföra projektet i enlighet med konceptet Lean Construction med redan etablerade samarbeten med strategiska leverantörer som ABB, NBN Rör, Contiga, Trosa Glas och Oden Anläggning.