17 maj 2024

API Denmark köper danska Diligentia

  • PDF

API Property Fund Denmark har köpt Diligentias 7 kontorsfastigheter i Köpenhamn, omfattande cirka 70.000 kvm. Köpeskillingen är 1,26 Mdr kr (1 miljard danska kronor). Beståndet som har en låg vakans ligger i centrala Köpenhamn.

API Property Fund Denmark har i och med denna affär förvärvat fastigheter för cirka 1,4 miljarder danska kronor. Fondens målsättning är att förvärva fastigheter, belägna i Köpenhamn och i Århus för cirka 2 miljarder danska kronor.

API Fund Denmark arbetar med säkra avkastningar genom skatteeffektivitet och stabila kassaflöden. Vd för API Property Fund Denmark är Tonny Nielsen som i augusti flyttar till ett nytt kontor vid Rådhusplatsen i centrala Köpenhamn.

Enligt Torbjörn Wiberg, vd för Diligentia, är försäljningen en del i Diligentias strategi att minska andelen kontorsfastigheter i portföljen för att istället öka med bostadsfastigheter och köpcentrumanläggningar.

Diligentia lämnar inte Öresundsregionen med denna försäljning i Köpenhamn, utan bolaget kommer istället att inrikta sig på nybyggnation av bostäder i Malmö.