26 april 2024

JM köper Hägernäs Strand av Vasakronan

  • PDF

JM och Vasakronan har träffat avtal om att JM förvärvar Vasakronans resterande fastighetsinnehav i Hägernäs Strand, Täby. Någon köpeskilling har ännu ej publicerats.

JM förvärvade redan under 2001 mark för cirka 600 lägenheter och cirka 20 000 kvm kontorsyta i Hägernäs Strand av Täby kommun och Vasakronan, för att utveckla en ny sjönära och levande stadsdel med flerfamiljshus, lokaler och kontor. Den nya stadsdelen Hägernäs Strand växer fram på det nedlagda flygflottiljområdet i Täby. För att skapa variation i bebyggelsen har flera arkitektkontor bjudits in för att rita husen. Delar av den gamla bebyggelsen från flygets dagar behålls och restaureras.

Hittills har JM påbörjat byggnation av cirka 280 lägenheter i Hägernäs Strand. Kvarteren är små, gröna och lummiga med gamla löv- och barrträd bevarade. Lägenheterna är ljusa, luftiga och ofta med sjöutsikt. Området har blivit mycket uppskattat för sina moderna bostäder i ett eftertraktat läge med närhet till vatten, natur och rekreationsområden.

För att utveckla området ytterligare har JM nu förvärvat ytterligare mark och byggnader i området. JM har samtidigt träffat en principöverenskommelse med Täby kommun angående fortsatt utbyggnad av Hägernäs Strand.

Förvärvet och överenskommelsen innebär att området kommer att kunna byggas ut med ytterligare ca 200 lägenheter, dels på mark som i dag inte är bebyggd och dels genom rivning av två av de befintliga byggnaderna. Resterande byggnader som inte skall rivas kommer att vidareförsäljas i ett senare skede.

Det utökade tillskottet av bostäder innebär att underlaget för de butiker och den restaurang som planeras i området kommer att förbättras ytterligare.