17 maj 2024

Sveafastigheter köper för 250 Mkr

  • PDF

  
Peab håller på att bygga nya polishus åt Polismyndigheten i Kalmar Län, ett i Kalmar och ett i Västervik. Dessa ska Sveafastigheter köpa. Fastigheterna kommer att färdigställas under 2006 respektive 2007 och polishusen får en uthyrbar area om totalt 14 700 kvm. Det totala förvärvspriset är cirka 250 Mkr och Sveafastigheter tillträder respektive fastighet i samband med att hyresavtalen börjar löpa.

I samband med att Polismyndigheten i Kalmar Län förra året gjorde en förfrågan om nybyggnation av polishus i Kalmar och Västervik, lämnade Peab in ett anbud med Sveafastigheter som slutgiltig fastighetsägare. Under sommaren har regeringen godkänt de 20-åriga hyresavtalen med Polismyndigheten i Kalmar Län och därmed är det också klart att förvärvet kommer att genomföras.

- Vår ambition är att vara en attraktiv part i ett tidigt skede av den här typen av processer. Att vi tillsammans med Peab vann anbudstävlingen är en god indikation på att vi är konkurrenskraftiga när finansiering spelar en avgörande roll, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

Fastigheterna placeras i Sveafastigheter Sverige I, som har en förvärvskapacitet på mellan 4 och 5 Mdr kr. Inklusive de bägge polishusen har fonden köpt fastigheter till ett värde av 3,4 Mdr kr omfattande en uthyrbar area om 466 000 kvm.