17 maj 2024

Aberdeen bäst i Europa på fastighetsinvesteringar

  • PDF

Aberdeen har utsetts till den bästa förvaltaren av fastighetsinvesteringar i regionerna Väst-europa och Norden och Baltikum, i tidskriften Euromoneys Real Estate Awards for Excellence. I den globala rankingen, som omfattar fastighetsaktörer i mer än 50 länder, placerar sig Aberdeen som nummer två bland fondförvaltarna.

- Naturligtvis är det mycket glädjande att vi kommer så bra ut i en jämförelse, såväl i europeiskt som i globalt perspektiv. Vi ser det som en bekräftelse att vår fokusering på investerarnas avkastning samt vår internationella expertis inom fastighetsinvesteringar uppskattas av våra kunder, säger Rickard Backlund, vd för Aberdeen Property Investors.

Euromoneys Real Estate Awards, som publiceras i septembernumret, omfattar en rad kategorier av aktörer inom området fastighetsinvesteringar och fastighetsförvaltning. Kapitalförvaltarna har rankats av investerare, investmentbanker och fastighetskonsulter.

Euromoney konstaterar att marknaden för fastighetskapitalförvaltning har vuxit dramatiskt under de senaste åren. Framför allt kommer inflödet från institutionella placerare.

Enligt Ubbe Strihagen, direktör i Aberdeen, vill många institutioner öka allokeringen till fastigheter. Eftersom det krävs betydande belopp för att uppnå en bra diversifiering har fastighets-fonderna vuxit snabbt. Därför skapar Aberdeen en svensk fastighetsfond för svenska stiftelser och institutioner så att de kan uppnå samma typ av diversifiering som de stora institutionerna.