17 maj 2024

Svalan köper för 178 Mkr i Norrköping

  • PDF

Svalan Konsortier har genom Blåsvalan AB tecknat avtal om att förvärva fastigheten Safiren 2, belägen i Vilbergen, strax söder om Norrköping. Köpeskillingen uppgår till 178 Mkr och säljare är familjerna Ekerling och Lundström. Fastigheten, som till största del utgörs av bostäder, är uppförd i början av 1970-talet och består av 325 lägenheter med en total uthyrbar yta om drygt 26 000 kvm.

Svalan är ingen fastighetsfond utan ett flertal fastighetskonsortier i vilka utvalda investerare erbjuds möjlighet att förvärva andelar. Genom att investera i fastighetskonsortiet Svalan kan investerarna göra enskilda bedömningar om respektive investerings bärighet i form av avkastning och eventuell värdestegring. Utöver en årlig utbetalning får investerarna del av en eventuell värdestegring vid exit, det vill säga när fastigheten säljs efter investeringens löptid, vilken sträcker sig mellan 6 och 12 år.

Vd Daniel Gorosch framhåller att Svalan är glada över att funnit objektet i Norrköping på egen hand utan några fördyrande mellanhänder.

Svalan erbjuder institutionella investerare och privatpersoner förvärv av andelar i olika fastighetskonsortier. Minsta kapitalinsats per fastighetskonsortium uppgår till 500 000 kr. Den förväntade årliga utbetalningen är minst 6 procent. Fram till och med 15 november kommer utvalda investerare att erbjudas att förvärva andelar i fastighetskonsortiet Blåsvalan, som tillträder fastigheten Safiren 2 i början av december.

Det här var Svalan Konsortiers tredje förvärv. Inklusive bostäderna i Norrköping har Svalan genom olika fastighetskonsortier köpt drygt 1 000 lägenheter. De tidigare förvärven har gjorts i Norrköping för 68 Mkr samt i Borås och Jönköping för 316 Mkr.

Svalan Konsortier AB grundades för knappt ett år sedan av Leimdörfer och Brunswick. Bakom det senare företaget står bland annat Gerard De Geer, som tidigare var verksam med Peter Leimdörfer på Enskilda.