17 maj 2024

API lanserar sin andra fond i Norge

  • PDF

Efter stora framgångar med sin första fastighetsfond lanserar Aberdeen Property Investors ytterligare en fastighetsfond i Norge. Fondens namn är API Eiendomsfond Norge II ASA och den har sin första stängning 11 november. Fonden kommer att innehålla en aktivt förvaltad portfölj, väl diversifierad i olika typer av fastigheter, regioner och hyresgästkategorier.

Aberdeen lanserade sin första norska fastighetsfond under förra året och intresset var mycket stort. Totalt investerades 4,8 miljarder norska kronor i fastigheter mellan juli 2004 och september i år genom en belånad och obelånad version av fonden. Den totala avkastningen har varit 29,6 procent (belånat) och 15,4 procent (obelånat) sedan starten och fonden är nu stängd för investerare.

Den nya fonden ska förvaltas diskretionärt och byggas upp med hjälp av Aberdeens lokala branschkännedom inom den norska fastighetsmarknaden. Målet är en årlig avkastning på 12 procent per år efter skatter och avgifter. Förväntad utbetalning per år är mellan 5 och 9 procent.