2 maj 2024

API ska köpa för 1,4 Mdr i Norge

  • PDF

På bara en månad har Aberdeen Property Investors tagit in 298 MNOK (cirka 358 Mkr) till sin andra norska fastighetsfond. Med en planerad belåningsgrad om 75 procent har fonden nu ett bundet kapital till nya fastighetsinvesteringar om cirka 1 200 MNOK (1 440 Mkr).

Till följd av det stora intresset kommer fonden att genomföra en andra stängning med teckningsperiod mellan 18 november och 14 december. Efter denna period planeras stängningar varje kvartal för nya investeringar i fonden.
I en kommentar säger Espen Klevmark,vd för Aberdeen Property Investors Norge:

- Vi vill uppnå ett jämnt flöde av investeringar under 2006, vilket kommer att skapa en fastighetsportfölj värd mellan 600 och 750 MEUR. Det är en idealisk storlek för att diversifiera risken och det innebär också att fonden kan genomföra större transaktioner.

Fondens målsättning är att uppnå en avkastning som överstiger 12 procent per år efter skatter och avgifter. Förväntad årlig avkastning är 5 till 9 procent. Fonden upplöses 10 år efter starten.

Aberdeens första norska fond fick en totalavkastning på 29,6 procent (belånat) och 15,4 procent (obelånat) under sitt första år och stängdes för ytterligare investeringar för ett par månader sedan.