2 maj 2024

Altira säljer för 447 Mkr i Kista

  • PDF

Fastighetsinvesteringsbolaget Altiras fond Farleden säljer kontorsfastigheten Keflavik 1 (en del av Electrum) i Kista, Stockholm, till LaSalle Investment Management för 447 Mkr. Placeringen görs på uppdrag av fonden LaSalle Euro Growth II ‚ en stängd fond med en investeringskapacitet om totalt 1 miljard euro.

Den sålda fastigheten är byggd 1993 och innehåller drygt 25 000 kvm uthyrbar yta. Altira köpte fastigheten av Sisab så sent som i augusti i fjol. Då var cirka 9 000 kvm uthyrt. Sedan dess har Altira hyrt ut ytterligare 5 000 kvm.

Bland hyresgästerna kan nämnas Ericsson, ConocoPhillips Nordic, KTH, Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd samt Kunskapsskolan. Altiras rådgivare i affären har Savills och Baker & McKenzie varit.

David Ironside, ansvarig för förvärv i Norra och Centraleuropa för LaSalle, säger att förvärvet i Kista bekräftar företagets tro på kontorsmarknaden i Stockholm och framförallt i Kista.

Genesta Property Nordic AB har varit rådgivare till LaSalle och kommer att svara för tillgångsförvaltning av fastigheten.