2 maj 2024

Niam förvaltar för 12 Mdr kr i Stockholm

  • PDF

Niam Fond III har köpt Bankgirofastigheterna vid Globen City i Stockholm. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 46 200 kvm. Säljare är Bankgirocentralen, vars rådgivare har varit Catella. I och med förvärvet äger, deläger och förvaltar Niam fastigheter till ett värde om cirka 12 Mdr kr i Storstockholm. Niam är nu, tillsammans med sin partner Whitehall, den dominerade fastighetsaktören i Globen City.

De sålda fastigheterna Kylhuset 21 och Sandhagen 10 uppfördes ursprungligen för Bankgirocentralen. I samband med försäljningen har Bankgirocentralen tecknat ett längre hyresavtal. Bland övriga hyresgäster finns Privatgirot AB samt AMS IT-enhet. Sedan tidigare har Niam ägaransvar för samtliga kontorsfastigheter i Globen City och fonden är dessutom störst i Marievik.

- I och med detta förvärv stärker vi vår position i Stockholms närförorter ytterligare. Att dessa områden ligger precis utanför vägtullsgränsen gör lokalerna ännu mer attraktiva, både för nya och befintliga hyresgäster, säger Per Johannesson, Managing Partner på Niam.

Niam Fond III, som stängde i juni 2005, är Nordeuropas största opportunistiska fastighetsfond. Fonden har ett eget kapital om 321 miljoner euro och en investeringskapacitet om 1,8 miljarder euro. Sedan stängning har Niam Fond III förvärvat fastigheter för cirka 720 miljoner euro. Niam äger fastigheter till ett värde om 1,6 miljarder euro. SF