17 maj 2024

Niam säljer till Doughty Hanson för 2 Mdr

  • PDF

Färöarna 1 ägs numer av Dougthy Hanson.
 

Niam Fond III och Whitehall Real Estate har sålt en portfölj med fastigheter i Kista, omfattande 120 000 kvm, till Dougthy Hanson & Co European Real Estate. I portföljen finns Färöarna 1, Reykjavik 1 och Borgarfjord 2. De två förstnämnda fastigheterna ägde säljarna tillsammans, medan Niam Fond III ägde Borgarfjord 2 ensamt. Niam och Whitehall gör en förnämlig realisationsvinst efter endast ett års innehav.
I juni förra året köpte Niam Fond III tio kontorsfastigheter för 2,9 Mdr kr av Fabege. Den köpta portföljen bestod av 8 fastigheter i Marievik samt de nu sålda fastigheterna Färöarna 1 och Reykjavik 1, omfattande 90 000 kvm Kista. (Fastigheterna i Marievik omfattade cirka 70 000 kvm.) Niam och Whitehalls försäljningar innebär i princip att de båda opportunisterna lämnar Kista.
Niam fond III, som stängde i juni 2005, är Nordeuropas största opportunistiska fastighetsfond. Fonden har ett eget kapital om 321 miljoner euro och en investeringskapacitet om 1,8 miljarder euro. Sedan stängning har Niam Fond III förvärvat fastigheter för cirka 850 miljoner euro.
I en presskommentar säger Nils Styf, chef för Dougthy Hanson & Co European Real Estate Norden:
– Förvärvet i Kista är det första som vår Fund II gör. Vi kommer framgent att finna möjligheter till attraktiva investeringar i Norden och vi tror på en långsiktig potential för Kista. BF Senast uppdaterad 2006-05-23 13:58