17 maj 2024

Aberdeenfond köper i Barkarby

  • PDF

 

Aberdeen Property Investors (API) har för nystartade Aberdeen Property Fund Pan-Nordics räkning förvärvat en nyproducerad butiksfastighet i Barkarby handelsområde, norr om Stockholm. Fastigheten förvärvas genom bolag till en köpeskilling om cirka 190 Mkr.   

I köpet ingår tre byggnader med en uthyrningsbar area om cirka 6 600 kvm, där Duka, Dormy Golf & Fashion, Dala Hemtjänst, Sova och BRL Electronics hyr ytor. För Fastighetsaktien berättar Fredrik Brunnberg, transaktionsansvarig på API, att hyresavtalen är långa, snittet ligger på strax under tio år.
   
– Sverige erbjuder en intressant marknad för fonden och vi ser fortsatta möjligheter till fler förvärv av svenska fastigheter, säger han.
   
Nyligen har Aberdeen Property Fund Pan-Nordic även avtalat om sitt andra förvärv. Det gäller köpa köpcentrumprojektet Rygge Storcenter om cirka 25 000 kvm i Moss söder om Oslo.    
   
Fondens förvaltare heter Trygve Sletteberg. Han säger att fonden har sin första stängning den 31 oktober och beräknar en storlek om 100 MEUR för fonden vid den tidpunkten. Målet är ett eget kapital om 600 MEUR och en volym på cirka 1 500 MEUR i fastighetsvärde. Hittills består fondens investerare främst av institutionella investerare från Europa och Storbritannien samt privata norska investerare. LE
Senast uppdaterad 2006-10-30 18:19