17 maj 2024

Aberdeen köper för 724 Mkr från DK

  • PDF

Aberdeen Fastighetsfond Sverige har förvärvat en portfölj bestående av nio fastigheter till ett pris motsvarande ett samlat fastighetsvärde på 724 Mkr. Fastigheterna säljs via bolag av Diös & Kuylenstierna (DK) vars realiserade värdeförändring för bolaget blir knappt 200 Mkr. Nyligen köpte Aberdeen Fastighetsfond Sverige även en logistikfastighet om 3 400 kvm i Göteborg.

joakim-nordbladwebb– Sedan starten i våras har vi investerat cirka 1 Mdr kr fördelat på 14 fastigheter. Vi är mycket nöjda med hur portföljen börjar ta form, säger Joakim Nordblad, fondansvarig för Aberdeen Fastighetsfond Sverige (bilden).
   
Merparten av fastigheterna i affären med Diös & Kuylenstierna är nyrenoverade eller nybyggda och består till största delen av kontor samt av butiker och bostäder. Sex av fastigheterna är belägna i Södertälje och två i Uppsala. I transaktionen ingår även en kontorsfastighet i gamla Filmstaden i Solna med, bland annat, SF som hyresgäst.
   
Sammanlagt har de nio fastigheterna en uthyrningsbar yta på 34 500 kvm. Den initiala vakansgraden ligger på 7,5 procent, vilket väl motsvarar fondens riskstrategi.
   
Aberdeen Fastighetsfond Sverige riktar sig till institutionella investerare och har en målvolym på cirka 5 Mdr kr i totalt kapital inklusive belåning.
 

Senast uppdaterad 2006-10-31 13:06