17 maj 2024

Stort intresse för Aberdeens asiatiska fond-i-fond

  • PDF

Aberdeen Property Investors fond-i-fond AIPP Asia har vid sin första stängning rest ett sammanlagt kapital på 91 MUSD, motsvarande cirka 660 Mkr. Initiala investerare i fonden är Folksam, Handelsbanken Liv och finska Ilmarinen. 
   
Fonden gjorde sin första stängning i slutet av oktober och är nu öppen för andra institutionella investerare som söker fastighetsexponering i Asien. Nästa stängning sker i slutet av november.
   
AIPP Asia är en fond-i-fond för asiatiska fastighetsinvesteringar som kommer att investera i ett antal noggrant utvalda fastighetsfonder inom Asia Pacific. Fonden har som målsättning att leverera en årlig avkastning på mellan 13 och 17 procent och är strukturerad som en stängd fond med en löptid på tolv år.
    
Fondförvaltare för AIPP Asia är Stockholmsbaserade Bo Ljunglöf och Kang Puay Ju, som finns i Singapore.
   
Vi ser ett ökande intresse för internationell fastighetsexponering hos investerare som vill uppnå högre avkastning och större diversifiering. Eftersom de underliggande tillväxtutsikterna för Asien vida överstiger Europas, utgör asiatisk fastighetsexponering ett intressant alternativ för många institutionella investerare, säger Ljunglöf.