17 maj 2024

Evli och YIT bygger för 100 MEUR i S:t Petersburg

  • PDF
primorskiprospekt52
Primorskij Prospekt ska byggas i norra S:t Petersburg.


Investmentbanken Evlis fastighetskapitalfond Evli Property Investments (EPI) Russia och byggföretaget YIT planerar två nya fastighetsprojekt i S:t Petersburg, Ryssland.

De två fastighetsprojekten gäller dels en nio våningar hög kontorsbyggnad i Primorskij Prospekt i norra delen, dels ett logistikcentrum i Gorelovo strax utanför staden. Projektens sammanlagda värde uppgår till cirka 100 MEUR (920 Mkr) och kan, med beaktande av framtida byggnadsrätter, stiga till 180 MEUR (1 656 Mkr).    

Kontorsbyggnaden ska inbegripa moderna kontorslokaler med en sammanlagd yta av drygt 10 000 kvm. YIT har tecknat ett tioårsavtal om att hyra halva kontorsbyggnaden av EPI Russia, medan övriga lokaler ska hyras ut till nya hyresgäster på marknaden.    

Logistikcentralen ligger nära flygplatsen och ringvägen, med goda förbindelser till Tallinn och Moskva. Projektet omfattar två etapper för sammanlagt 75 000 kvm. EPI Russia har även en option att utöka centralen med ytterligare cirka 100 000 kvm.    

EPI Russia I Ky grundades i somras och är en av de få fonder i världen som enbart fokuserar på den ryska fastighetsmarknaden. Fondens målsättning är att skapa en fastighetsportfölj med ett värde på mellan 300 och 400 MEUR. Försäkringsbolaget Varma och Kommunernas försäkringsbolag är ankarinvesterare i fonden och Catella Property Oy är fastighetsportföljförvaltare.


Senast uppdaterad 2006-11-06 13:35