17 maj 2024

API förvaltar åt AXA

  • PDF
api_thomas_holm
Thomas Holm, vice vd API Sverige.


Aberdeen Property Investors (API) har fått i uppdrag att förvalta franska AXA Real Estate Investment Managers svenska detaljhandelsportfölj.

Enligt Thomas Holm, vice vd för API Sverige, är detta den kategori uppdragsgivare och den typ av uppdrag som passar API. Det handlar om ett flerårigt uppdrag där API bland annat ska upprätta affärsplaner och utveckla de 71 detaljhandelsfastigheterna som ingår i portföljen.
    
I somras genomförde den franska försäkringsjätten AXA sitt första förvärv i Sverige och köpte nämnda portfölj. Niam var säljare. Fastigheterna är spridda över ett stort antal orter i Sverige och omfattar totalt cirka 120 000 kvm med hyresgäster som ICA, Axfood, Rusta och Jysk.
    
API förvaltar cirka 40 köpcentrum runt om i Norden och har utvecklat marknadsledande analysverktyg för aktivt management och projektutveckling för butiksfastigheter. Bolaget har även en stark lokal närvaro med förvaltningskontor på tio orter i Sverige.
    
Richard Ray, direktör för Norden på AXA REIM, säger:

– Förvärvet och samarbetet med Aberdeen Property Investors är en följd av vår strategi att, genom ett antal fonder, växa inom alla kommersiella fastighetssegment i regionen.     

Totalt förvaltar AXA cirka 268 Mdr kr i fastighetstillgångar i Europa genom sitt helägda dotterbolag AXA REIM.

Senast uppdaterad 2006-11-26 12:26