17 maj 2024

Aberdeens nordiska fond investerar 2,7 Mdr

  • PDF
Aberdeen Property Fund Pan-Nordic gjorde sin första stängning den 31 oktober och reste 1,1 Mdr kr från investerare i Sverige, Norge, Finland, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Inklusive belåning har fonden därigenom en initial investeringskapacitet på 2,7 Mdr kr.
   
Aberdeen Property Fund Pan-Nordic är en öppen fond för investerare som söker exponering mot fastighetssektorn i Norden och Baltikum. Fondens nuvarande portfölj består av två fastigheter i Norge och en retailfastighet i Barkarby utanför Stockholm som förvärvades i slutet av oktober i år. Dessa fastigheter motsvarar ett totalt värde av 832 Mkr. Dessutom har bud accepterats på två danska kontorsfastigheter med ett värde på 492 Mkr. Fonden har som målsättning att investera resterande kapital inom de kommande tre månaderna.
   
Under de närmaste två till tre åren är avsikten att bygga en portfölj med en målvolym på 15 Mdr kr. Investeringarna ska spridas både geografiskt och vad gäller fastighetstyp. Variation på hyresgästsammansättningen och löptid på hyreskontrakten ska även gälla. Allokeringen i Baltikum, som i nuläget är begränsad till 15 procent, ger investeringsmöjligheter i ett område med snabb tillväxt. Nästa stängning förväntas bli i januari 2007.

 

Senast uppdaterad 2006-11-23 12:26