17 maj 2024

Prudential satsar 1,5 Mdr i Mälardalen

  • PDF
 vasterasskyline
Västerås är platsen för Pramericas och Vencoms
första investeringar i Sverige. Foto: Västerås stad.


Pramerica Real Estate Investors, ägt av amerikanska Prudential Financial, satsar på bostadsutveckling i Mälardalen tillsammans med Vencom Property Partners. De första investeringarna görs i Västerås med den lokale entreprenören Samir Taha via det nybildade bolaget Aros Bostadsutveckling AB.
   
Vencoms vd Johan Gustafsson säger till Fastighetsaktien att bolaget har ett eget kapital om 450 Mkr, vilket ger en investerings-kapacitet om 1,5 Mdr kr. Hittills har Aros genomfört två förvärv, vilka totalt kan innebära investeringar om cirka 250 Mkr. Förvärven görs för Prudentials opportunistiska fond Preco III.    

I somras köpte Aros landmärket Lothar 3, känt som Officershuset i centrala Västerås. I den gamla byggnaden från år 1904 planeras 20 lägenheter och intill den ett nybyggt hus med 11 bostäder. Affärsidén var att köpa, konvertera och repositionera äldre kommersiella fastigheter till bostadsrätter. Archus Arkitekter svarar för formgivningen av dessa konceptutvecklade bostäder.
   
Aros andra affär blev klar i går då fastigheten Vargens Vret förvärvades. Det är en 1970-tals byggnad i centrala Västerås som ska omvandlas till ett bostadshus med 60 nya lägenheter. LE

Senast uppdaterad 2006-12-04 22:59