17 maj 2024

Teesland köper för 170 Mkr i Göteborg

  • PDF

Teesland iOG, som i förra veckan lanserade Nordic Aktiv Property Fund, har genomfört ytterligare förvärv. Fondförvaltaren ökar sitt innehav i Göteborg genom att köpa tre fastigheter, totalt omfattande 19 455 kvm för 170,5 Mkr.

Portföljen kallas Gutuda och säljs av Sigillet Fastighets AB. Fastigheterna har 57 hyresgäster varav drygt hälften är kontor. Övriga utrymmen är jämnt fördelade över försäljnings- och lagerlokaler. Vinge har agerat juridisk rådgivare i affären och CB Richard Ellis har agerat rådgivare åt säljaren.

Två av de tre fastigheterna ligger norr om Göteborgs stadskärna i attraktiva industriområden och den tredje söder om denna, i Sisjön. Samtliga fastigheter har nyligen renoverats.   

Michael-Bruhn(1) – Vi fortsätter vår strategi att förvärva i Sveriges befolkningstätaste och mest dynamiska regioner. I augusti gjorde vi ett förvärv i Göteborgstrakten och med detta förvärv befäster vi vår position som en expansiv hyresvärd även i detta område, säger Michael Bruhn (bilden), vd för Teesland iOGs nordiska verksamhet.   

Fastighetsportföljen ingår, precis som Teesland iOG:s tidigare investeringar i Sverige, i Nordic Aktiv Property Fund. Fondens storlek är cirka 8,5 Mdr kr, varav cirka 0,5 Mdr i Göteborg. Per Nordström, regionchef i Södra Sverige på Teesland iOG, räknar med att Teesland vid årsskiftet kan ha fastigheter om cirka 100 000 kvm i Göteborgsområdet. Den kortsiktiga målsättningen är att fördubbla denna yta under det första halvåret 2007. Han säger:   

– Inom kort öppnas ett regionkontor i Göteborg – vårt tredje regionkontor i Sverige. Vi ökar genom detta möjligheten att finna potentiella förvärv i regionen, eftersom vi är på plats och snabbt kan agera på tips och egna efterforskningar.


Senast uppdaterad 2006-12-14 04:14