17 maj 2024

Aberdeen lanserar finländsk fastighetsfond

  • PDF
Aberdeen Property Investors har lanserat en ny fastighetsfond i Finland. Det är en stängd fond och investerarna är tre till antalet; den finska pensions- och försäkringsjätten Ilmarinen, den holländska pensionsfonden ABP och den danska ATP Real Estate. Fastighetsfonden heter AREFF och den har som mål at förvärva fastigheter till ett värde av 500 MEUR (4,5 Mdr kr).   

Den 3 januari gjorde fonden sitt första köp. Då förvärvades 47 fastigheter runt om i Finland för 280 MEUR (2,5 Mdr kr) från Ilmarinen. Genom affären infriar Ilmarinen sitt mål att reallokera en stor del av sitt finländska fastighetsinnehav till indirekt ägande.    

atp_vd_michaelnielsen ATP Real Estate, som ägs av Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), har under de senaste åren köpt in sig i 16 fastighetsfonder med ett totalt värde om cirka 5,3 miljarder danska kronor. Michael Nielsen (bilden) är vd i ATP.
      
I år räknar API med att fortsätta på den inslagna vägen och komma upp i mellan 20 och 25 fastighetsfonder med olika inriktning vad gäller geografiska regioner och fastighetssegment.
Senast uppdaterad 2007-01-17 22:31