17 maj 2024

Aberdeen-fond köper i Kristianstad

  • PDF
Aberdeen Property Investors har för fonden Pensionsfastigheter Sverige AB:s räkning förvärvat fastigheten Kometen 9 i Kristianstad.

Fastigheten förvärvas till en direktavkastning om cirka 5,3 procent. Det är en kontors- och detaljhandelsfastighet från 1989 med en uthyrningsbar area om cirka 15 000 kvm. Hyresgäster är ICA Maxi, Metod Reklambyrå samt TMR Nautilus. Säljare är ett handelsbolag, ägt av fyra familjer.
   
Aberdeen har tagit fram fonden i samarbete med pensionsrådgivaren Söderberg & Partners. Fonden är inriktad mot svenska fastigheter inom olika segment, med långa hyreskontrakt och bred geografisk spridning.
   
Till Fastighetsaktien säger Peter Kindborg, fondförvaltare på Aberdeen Property Investors Fund Management, att fonden har en investeringskapacitet på 1,2 Mdr kr. Fonden ska bygga upp en portfölj under de kommande tre åren och den förväntas ha en livslängd på nio år. Därefter ska den eventuellt avvecklas.
   
Fonden är sluten och sju investerare ingår. Bland dessa kan nämnas kommunerna Oskarshamn och Fagersta samt Sandviks och Systembolagets pensionsstiftelser. Investeringarna i fonden ses som komplement till realränteobligationer.

Senast uppdaterad 2007-01-24 11:30