17 maj 2024

Kenmore storköper i Skandinavien

  • PDF
kenmoredavdahlg
David Dahlgren, Nordenansvarig för Kenmore.


Brittiska Kenmore Property Group expanderar. Under de senaste veckorna har bolaget genomfört fem förvärv i Holland och Skandinavien för totalt drygt 200 MEUR (1,8 Mdr kr).

Bland förvärven ingår 12 fastigheter i västra och södra Sverige med ICA som största hyresgäst. Fastigheterna, omfattande drygt 12 000 kvm, såldes av Erlandsson Bolagen AB för cirka 128 Mkr.

Till Fastighetsaktien säger David Dahlgren, Nordenansvarig för Kenmore, att bolaget hittills förvärvat för cirka 1 Mdr kr i Sverige. Förvärven sker främst genom olika fondstrukturer i vilka Kenmore går in med 50 procent av det egna kapitalet.

Allt från enstaka fastigheter till stora portföljer är av intresse för Kenmore. Det viktiga är att de fastigheter som bolaget förvärvar har utvecklingspotential.

Det gäller exempelvis de sex fastigheter om 35 000 kvm som Kenmore enligt ett avtal ska köpa av Catena. Fastigheterna, som ligger i Trelleborg, Skara, Skövde, Falköping, Eskilstuna och Strängnäs, förvärvas för 240 Mkr och tillträdet förväntas ske om en månad.
Senast uppdaterad 2007-02-01 15:26