17 maj 2024

Carlyle köper för 265 Mkr i Birkastan

  • PDF

The Carlyle Group har avtalat om köp av kontorsfastigheten Kadetten 27, omfattande 9 600 kvm på Karlbergsvägen 77 iBirkastan/Vasastan, Stockholm. Fastigheten byggdes 1960 ochuppgraderingar gjordes på 70-talet samt år 2000 av familjen Pagmar genom fastighetsbolaget KB Kadetten.

Carlyle investerar 265 Mkr i fastigheten genom sin andra europeiska fastighetsfond, Carlyle Europe Real Estate Partners II. Denna fondstängde i september 2005 och har cirka 760 MEUR i eget kapital. Den är investerad till 85 procent.

Fastigheten innehåller en uthyrningsbar area om 9 600 kvm, varav 84 procent kontor, 6 procent utbildning och resten lager. Fastigheten har en stark hyresgästmix med hyresgäster såsom IDG (InternationalData Group), en av världens största utgivare av IT-relaterad information, och Myndigheten för Skolutveckling.

lindstromcarlyle– Kadetten är en attraktiv kontorsfastighet i centralt läge, tio minuter från CBD med allmänna kommunikationer. Den erbjuder mycket konkurrenskraftiga hyresnivåer och fastigheten är därför perfekt för företag som har svårt att försvara höga CBD-hyror, säger Thomas Lindström (bilden), Managing Director på Carlyle, ansvarig för Norden.

Transaktionen utgör Carlyle Groups tredje investering i Norden och den första i Sverige sedan etableringen av ett lokalt team. Fastigheten, som var Sveriges största falukorvsfabrik, har blivit en topputrustad kontorsfastighet med två starka hyresgäster. Möjlighet finns även att addera värden i fastigheten genom att utveckla större uthyrbara ytor.

Carlyle Group förvaltar fondkapital i Asien, Europa och Nordamerika för totalt 54,5 miljarder dollar, 425 Mdr kr. SF/LE 

Senast uppdaterad 2007-02-21 09:09