17 maj 2024

Aberdeen satsar på utveckling i Uppsala

  • PDF
api_joakim_nordblad
Joakim Nordblad, ansvarig för
Aberdeen Fastighetsfond i Sverige.



Aberdeen Fastighetsfond Sverige har förvärvat fastigheten Årsta 69:1 i Uppsala. Säljare är Olle Olsson-bolagen som blir kvar som hyresgäst i fastigheten. Denna används för logistik och kontor. Enligt Fastighetsaktiens bedömning bör priset vara cirka 115 Mkr.
   
– Vi kommer nu att i samråd med hyresgästerna påbörja en utveckling av fastigheten, säger Magnus Kenning, transaktionsansvarig på Aberdeen Property Investors.
   
Förvärvet görs efter att Aberdeen Fastighetsfond Sverige ökat sin investeringskapacitet genom ytterligare kapital från nya och befintliga investerare.
   
– Under första kvartalet i år har fonden fått in 275 Mkr i nytt kapital och har idag en total investeringskapacitet på 1,6 Mdr kr. Det senaste förvärvet innebär att vi har investerat cirka 70 procent av fondens totala kapital och vi planerar ytterligare förvärv inom kort, säger Joakim Nordblad, ansvarig för Aberdeen Fastighetsfond Sverige.
   
Aberdeens svenska fastighetsfond har en hög investeringstakt och en målvolym på cirka 5 Mdr kr i totalt kapital inklusive belåning. I fjol köpte fonden 14 fastigheter för cirka 1 Mdr kr. 

Senast uppdaterad 2007-04-20 20:18