17 maj 2024

Rutley köper för 1 Mdr i Karlstad

  • PDF

Fonden Rutley European Property Ltd, noterad på börsen i London, säger i ett pressmeddelande att fonden köper fem kontorsfastigheter i Karlstad, omfattande 72 614 kvm, för totalt 74,95 miljoner pund, cirka 1 003 Mkr. Säljare är fonden Sveafastigheter Sverige I.

Portföljen, som är uthyrd till 96,5 procent, köps till en direktavkastning om 5,85 procent. Driftnettot är cirka 4,33 miljoner pund per år, 57,9 Mkr och den genomsnittliga återstående löptiden på hyreskontrakten är cirka 4,65 år. Två tredjedelar av hyresgästerna är offentliga/statligt ägda. Avtalet ska undertecknas den 1 juni i år.

rutleynickburnell

Nick Burnell (bilden till vänster), partner vid Rutley Capital Partners, uttrycker sin glädje över att ha inkorporerat fastigheter med hög kvalité inom ramen för fondens vida geografiska spridning.

Sveafastigheter köpte portföljen, med bland annat kontorskomplexet Karolinen, i maj 2005.

– Sedan vi förvärvade portföljen i Karlstad har vi genomförtsimon_de_chteau investeringar och förbättringar för hyresgästerna. Den lokala förvaltningen har gjort ett mycket bra jobb och det är en välskött portfölj med mycket låga vakanser som Rutley nu tar över. Det goda arbete som våra förvaltare genomfört i samtliga våra portföljer runt om i Sverige är en starkt bidragande orsak till att vi sålt ett antal portföljer tidigare än vad vi räknade med i den ursprungliga planen, säger Simon de Château (bilden till höger), vd för Sveafastigheter. 

Senast uppdaterad 2007-05-02 21:01