17 maj 2024

Stabil avkastning för Svenska Bostadsfonden

  • PDF
Svenska Bostadsfonden har nyligen publicerat förvaltningsrapporter för fonderna 1, 2 och 3. Dessa visar goda resultat och fondförvaltaren föreslår utdelningar på upp till 7 procent.  Fonderna äger fastigheter för sammanlagt cirka 320 Mkr i Växjö, Kalmar, Oskarshamn och Söderköping. De har en sexårig placeringshorisont. Målsättningen är att de ska ge en totalavkastning på mellan 10 och 15 procent.
   
Trenden visar att investeringar i bostadsfastigheter ger god avkastning med en risknivå lika låg som för obligationer. Förklaringen är den reglerade svenska hyresmarknaden, som innebär att fastighetsägare blir kompenserade genom hyreshöjningar för högre kostnader.
   
I månadsskiftet april/maj stängde Svenska Bostadsfondens femte fond och har nu börjat köpa fastigheter. När samtliga förvärv är klara, beräknas den äga fastigheter för cirka 150 Mkr. I dagarna öppnar den sjätte fonden för teckning med stängning den 22 juni. Sista likviddag är den 29 juni.
   
Vid årets slut räknar Svenska Bostadsfonden med att äga ett fastighetsbestånd till ett ungefärligt värde om drygt 1 Mdr kr. 

Senast uppdaterad 2007-05-25 12:20