19 april 2024

NREP växer

  • PDF
tobiasalsborgerNordic Real Estate Partners (NREP) växer. Nyligen genomförde bolaget sin tjugofemte transaktion och på senare tid har tre medarbetare rekryterats. I en intervju säger Tobias Alsborger (bilden) på NREP att bolaget har tecknat köpeavtal för totalt cirka 1,8 Mdr kr i år. Sedan starten i slutet av år 2005 har portföljen vuxit till 300 MEUR (2,8 Mdr kr), jämnt fördelad mellan Finland och Sverige.
   
I Sverige har satsningen till dags dato främst skett inom logistik. Nyligen köpte NREP en logistikanläggning om 34 000 kvm i Tumba, söder om Stockholm, från Niam. Under våren har även innehavet ökats i Borås och Jönköping till 45 000 kvm respektive 30 000 kvm.

Närmast ska NREP utöka satsningen i Sverige till att även gälla handelsfastigheter. Rekryteringen av Johan Åström är en del av satsningen på handelsutveckling i Sverige. Han kommer närmast från JLL Retail och har tidigare arbetat på Heron City och på Granen Fastighetsutveckling.   

NREP:s fastighetsköp i Finland har främst skett inom logistik- och handelsementet, men genom rekryteringen av Antti Aarnio, från Finlands största bostadsbolag Sato, ska verksamheten framöver omfatta bostadsfastigheter. Som tillgångsförvaltare i Finland har NREP anställt Kari Lainio, som tidigare arbetat på YIT och Newsec.   

Under innevarande år räknar NREP med att investera ytterligare 150-250 MEUR och anställa ytterligare tre till fem medarbetare.
Senast uppdaterad 2007-06-14 19:45