17 maj 2024

Aberdeen satsar på Ryssland

  • PDF
apirickardbacklund
Richard Backlund, vd Aberdeen Property Investors.


Aberdeen Property Investors har rekryterat ett team för att förvalta kommersiella fastighetsinvesteringar i Östeuropa, med initialt fokus på Ryssland. Samtidigt öppnar bolaget ett lokalt kontor i S:t Petersburg, där delar av teamet ska vara placerade. Inom kort lanserar Aberdeen även en rysk fastighetsfond för institutionella investerare med inriktning på mer opportunistisk exponering med potential för högre avkastning.
   
Aberdeen har rekryterat ett antal investeringsspecialister från fondförvaltaren Baltic Property Trust. De ska arbeta tillsammans med det befintliga teamet på Aberdeen i Finland, som sedan en tid har studerat den ryska marknaden. Ole Dall-Hansen, tidigare Director of Fund Raising and Investor Relations på Baltic Property Trust, ska leda satsningen.
   
– Aktiv lokal förvaltning är viktigt för vår verksamhet och vårt beslut att öppna ett kontor i S:t Petersburg speglar vår tro på den ryska fastighetsmarknaden på lång sikt, säger Rickard Backlund, vd för Aberdeen Property Investors. 
Senast uppdaterad 2007-06-15 20:22