17 maj 2024

Aberdeen höjer budet på Norgani

  • PDF
Aberdeen Property Investors har tagit upp kampen om Norgani Hotels ASA. Bolaget har lagt ett kontantbud på 88,50 norska kronor per aktie för hotellfastighetsbolaget. Det är 6 kr, eller 7 procent, högre än det bud som Norwegian Property ASA presenterade för fyra veckor sedan.   

Styrelsen i Norgani är positivt inställda och rekommenderar aktieägarna att anta budet, som är värt cirka 3,5 miljarder norska kronor. Meningen är att Norganis portfölj, om cirka 70 fastigheter, ska utgöra grunden för en ny hotellfastighetsfond, som ska växa inte bara i Norden utan i hela Europa. Enligt Norganis senaste rapport är det bokade värdet på bolagets fastigheter 9 247 MNOK, cirka 11 Mdr kr.   

Budet är fullt finansierat genom nytt eget kapital samt lån. Finansiell rådgivare åt Aberdeen är First Securities, medan den juridiska är Schjødt.   
   
Samtidigt har Home Properties ingått avtal med Aberdeen om att förvärva sex hotellfastigheter ur Norganis portfölj. Detta avtal är villkorat av att Aberdeens bud på Norgani accepteras. Aberdeen har satt som krav att ägare till minst 90 procent av aktierna i Norgani accepterar budet.  Värdet på dessa fastigheter, som är belägna i Helsingfors och Oslo, uppgår till cirka 2,8 Mdr kr och direktavkastningen beräknas till cirka 4,75 procent.
   
apiespenklevmark Enligt Espen Klevmark, CEO Aberdeen Property Investors Norway, har Aberdeens bud fått stöd både av Norganis ledning och styrelse och Aberdeen framhåller att Norganis nuvarande ledning har kompetensen att växa som ett ledande hotellfastighetsbolag i Europa.   
    apirickardbacklund
Vidare, Rickard Backlund, CEO Aberdeen Property Investors, betonar att det finns en styrka med att bolaget tillämpar en öppen ledningsstruktur. LE/SF 
Senast uppdaterad 2007-09-10 23:11