17 maj 2024

Aberdeen miljardköper i Göteborg

  • PDF
goteborg 
Aberdeen tror på Göteborgsområdet.


Aberdeen Property Fund Pan-Nordic har träffat avtal om förvärv av en fastighetsportfölj i Göteborg med ett fastighetsvärde om 1,3 Mdr kr. Portföljen omfattar cirka 110 000 kvm och består av fastigheter i Göteborg och Mölndal. Merparten är kontorsfastigheter, men även vissa bostäder samt butikslokaler ingår.
   
Fondens förvaltare, Trygve Sletteberg, säger till Fastighetsaktien att Aberdeen har överenskommit med säljaren att inte avslöja dennes namn eller på vilka adresser fastigheterna är belägna.
   
Han förklarar att det är en blandad portfölj även vad gäller hyresgäster och kontrakt samt framhåller att det finns uppsidor i form av höjda hyror i samband med omförhandlingar. Förvärvet innehåller även potentiella byggrätter.
   
I Aberdeens pan-nordiska fond finns, efter förvärvet,  20 fastigheter i Norden, varav 39 procent i Norge, 38 procent i Sverige, 15 procent Finland och 8 procent Danmark.
   
– Vi har investerat 6,4 Mdr kr på den nordiska fastighetsmarknaden sedan första stängningen den 31 oktober ifjol. Målsättningen är att fonden ska nå en volym om 15 Mdr på två år, avslutar Sletteberg. 

Senast uppdaterad 2007-09-12 20:11