17 maj 2024

Nya Scius investerar åt Invesco

  • PDF
Före detta partners på Niam Per Johannesson, Joen Siggelin och Mikael Freudmann ska hjälpa Invesco Real Estate på den Skandinaviska fastighetsmarknaden, via nyetablerade Scius Partners. 
   
I ett samtal med Dagens Fastighetsaktie förklarar Joen Siggelin att överenskommelsen med Invesco innebär att Scius ska identifiera, förvärva och förvalta fastigheter som ska ingå i Invescos core-fond. Det betyder att fokus är inställt på färdigutvecklade fastigheter med längre hyresavtal. Fastigheterna, i första hand kommersiella fastigheter, möjligen även bostadsfastigheter, belånas till högst 50 procent.
   
Scius arbetar även med andra investerare. Siggelin tillägger att bolaget har avtal med JP Morgan avseende investeringar på risknivån core plus. Bolaget för även diskussioner med ytterligare investerare kring opportunistiska investeringar, vilket Siggelin, Johannesson och Freudmann har vana av sedan verksamheten på Niam.
   
Invesco, med huvudkontor i Texas, förvaltar fastigheter och reiter om totalt cirka 31,5 miljarder dollar, cirka 202 Mdr kr.