17 maj 2024

Wallenstam köper för 813 Mkr

  • PDF

Wallenstam har förvärvat tolv kommanditbolag med en bostadsfastighet i varje bolag, totalt 370 lägenheter i centrala Stockholm. Fastighetsvärdet uppgår till 813 Mkr.

För Fastighetsaktien berättar Wallenstams informationsdirektör Ulf Ek att bolaget köper av ett utländskt fondbolag och att avkastningen ligger mellan tre och fyra procent. Fastigheterna omfattar totalt drygt 28 300 kvm varav 22 100 är bostadsyta.

- Det känns spännande att, i en tid då det är i princip omöjligt att köpa väl belägna bostadshus, få presentera ett så fint förvärv. Fastigheterna ligger i Stockholms innerstad, säger vd Hans Wallenstam.

Av de tolv förvärven ligger tre på Södermalm respektive på Östermalm och två på Gärdet, Kungsholmen respektive Vasastaden. Fastigheterna är förvaltningsfastigheter, men Wallenstam planerar att förädla vissa av dem.

Med tanke på den låga avkastningen är det troligt är att Wallenstam också räknar med möjligheten att sälja någon eller några av fastigheterna till av hyresgästerna bildade bostadsrättsföreningar.