17 maj 2024

Sveafastigheter köper i Katrineholm

  • PDF

Fastighetsfonden Sveafastigheter Sverige I köper 14 fastigheter i centrala Katrineholm. Fastigheterna innehåller en sammanlagd yta av 28 400 kvm, varav merparten är bostadsyta fördelat på cirka 400 lägenheter. Säljare är en privatperson och köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde om 155 Mkr.

- De fastigheter vi nu har köpt kompletterar vårt befintliga innehav i EMAB och ligger i A-lägen i Katrineholms centrum, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

Förvaltningen av de nyinköpta fastigheterna ska samordnas med förvaltningen av fastighetsbolaget EMAB, med cirka 700 lägenheter, som Sveafastigheter förvärvade i början av förra året.

Genom det senaste förvärvet är fonden Sveafastigheter Sverige I fullinvesterad. Arbetet med bolagets andra fond har redan påbörjats, men den har ännu inte tillträtt någon fastighet, säger de Château till Fastighetsaktien.

Sveafastigheter Sverige I vänder sig till institutionella investerare och bland dessa kan nämnas Folksam och Alecta. Innehavet värderas till cirka 4,3 Mdr kr och den uthyrbara arean är cirka 600 000 kvm. Fonden är inriktad på fastigheter med hög och uthållig löpande avkastning, oberoende av läge och fastighetstyp. Bland annat har den förvärvat bostäder i Karlskrona, Ronneby, Sundsvall och Luleå; kontor i Torslanda,; hotell och konserthus i Växjö; butiksfastigheter i Saltsjöbaden och Valbo. Fonden ska även tillträda polishus under uppförande i Kalmar respektive Västervik och utvecklar för närvarande ett handelsområde nära det nya Ikeavaruhuset i Kalmar. LE