22 april 2019

Skanska bygger Karlshamns nya galleria

  • PDF

skanska_citygallerianSkanska har fått uppdraget att bygga en helt ny galleria intill Mieån mitt i centrala Karlshamn. Förutom butiker ska den bestå av restaurang, café med uteservering och parkeringsgarage.

Kontraktssumman uppgår till 65 mkr. Kund är JN von Bergen & Son AB, som investerar 145 mkr i projektet.

Om- och tillbyggnaden av det gamla Konsum-varuhuset omfattar 11 butiker, restaurang, café med uteservering samt ett garage med plats för 150 parkeringsplatser. Den totala ytan blir cirka 11 000 kvm.

Citygallerian, som löper genom kvarteret mellan Drottninggatan och Ågatan, får en modern arkitektur med stora glaspartier för utsikt över ån och hamninloppet. Lokala Anders Törnqvists Arkitektkontor anlitas för formgivningen.

– Den nya Citygallerian kommer att ge hela området kring Mieån en rejäl ansiktslyftning. Även om vi utgår från ett befintligt varuhus så kommer ombyggnaden bli så omfattande att hela Karlshamns centrum förändras till det positiva, både utifrån innehåll och utseende, säger Markus Sölvenäs, distriktschef på Skanska.

Som ett led i grönt byggande kommer Skanska under byggtiden att arbeta utifrån konceptet Grön Arbetsplats, där exempelvis belysning, uppvärmning och övrig energianvändning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter.

Gallerian beräknas stå helt färdig i mars 2011.

Senast uppdaterad 2010-02-22 21:21