23 april 2024

Eurohypo tar över konkurs i London City

  • PDF
6-bevis-mark-londonDet finns flera tecken på att det finns många osäkra fordringar på den brittiska fastighetsmarknaden. Nu tvingas Eurohypo ta över tornprojektet 6 Bevis Marks, EC3, beläget mitt i London City, nära Liverpool Street. Det engelska fastighetsbolaget Core och den spanska utvecklaren Monteverde saknar kapital för att färdigställa projektet.

Nu för Eurohypo samtal med en fastighetsfond som administreras av AXA, för att tillsammans med fonden bilda ett bolag som ska få möjligheter att färdigställa kontorsprojektet.

I de nya fastighetsföretag som Eurohypo ska skapa, erbjuder den tyska banken en vinstdelning, skriver Financial Times. Med liknande system arbetar Eurohypo redan med fastighetsbolaget Great Portland Estates i färdigställandet av kontorsprojektet Marcol House i West End.

På liknande sätt som med Eurohypos vinstdelningssystem stöttar fastighetsbolaget Hammerson välkända Lloyds Banking Group i ett flertal projekt, bland annat kontors- och butiksprojektet Fletcher Priest, om 21 370 kvm vid Cleveland Street. SF

Senast uppdaterad 2010-09-20 21:31