12 maj 2024

AP Fastigheter kontrakterar Konstfack

  • PDF

AP Fastigheter har fått en ny, stor och trygg hyresgäst till Stockholm Tellus (Telefonplan) söder om Stockholm. Det är Konstfack som ska flytta från sina nuvarande lokaler på Valhallavägen i centrala stan och hyra drygt 20.000 kvm i Ericssons gamla telefonfabrik vid Telefonplan. Ett 20-årigt hyreskontrakt har tecknats från och med nästa sommar. Fram till dess ska AP Fastigheter, med hjälp av Wingårdhs Arkitekter, låta renovera och anpassa lokalerna för Konstfacks verksamhet.

Telefonplan står inför en stor omdaning. Namnbytet till Stockholm Tellus är en tydlig signal för detta. Under kommande år ska området kompletteras med bostäder, restauranger, butiker mm. Men Ericsson kommer att förbli Stockholm Tellus största hyresgäst.

- Att Konstfack flyttar till Stockholm Tellus kommer att få stor betydelse för stadsdelen och det rimmar väl med våra ambitioner, att skapa ett dynamiskt, kreativt och spännande centrum för företag i denna K-märkta funkismiljö, säger Per-Håkan Westin, vd för AP Fastigheter.

- Vi tror att Konstfack kommer att påverka hela området och skapa ett givande möte mellan industri och konstnärlig utbildning, avslutar Westin.