12 maj 2024

NCC visar nya Triangeln i Malmö

  • PDF

fojab_ncc_triangelnProjektet nya Triangeln, NCC:s storsatsning i hjärtat av Malmö, har pågått i snart ett halvår. Hittills har det saknats illustrationer av projektet, men nu visar NCC i samarbete med Fojab Arkitekter bilder av byggnadens fasader. Samtidigt meddelar bolaget att antalet bostäder i komplexet blir 188, vilket är ett trettiotal fler än planerat från början, samt att uthyrningarna tagit fart.  

– Tre år innan gallerian öppnar har vi tecknat kontrakt med de första hyresgästerna. De utgör i dagsläget drygt 10 procent av den totala butiksytan, säger projektchef Ulrika Lindmark.

Gallerians totalt 37 000 kvm beräknas stå klara år 2013. Projektet, som NCC har planerat och utformat i samarbete med Fojab Arkitekter, är i miljardklassen samt drivs i egen regi.

I Triangelns två bottenvåningar byggs en galleria för ett sjuttiotal butiker. Ovanpå placeras kontor för cirka 250 arbetsplatser samt tre bostadshus, varav ett höghus om 18 våningar. Bottenvåningen får en exklusiv granitfasad, medan övriga våningar kläs i huvudsakligen ljust, glaserat skärmtegel. Mot S:t Johanneskyrkan blir fasaden tegelröd. Under mark byggs ett garage för 400 bilar.