12 maj 2024

AIX ritar Stockholms tennishall

  • PDF

aix_stockholms_tennishallStockholms tennishall (Janne Lundqvist tennishall) blir kvar på Kungsholmen, med en förändrad gestaltning av AIX Arkitekter som gör att hallen bättre smälter in i Kristinebergs strandpark. Det meddelades vid en pressträff i dag där stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M), exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson (M), Björn Borg samt representanter för tennishallen medverkade.

– Nu finns en lösning som gör att tennishallen kan vara kvar på Kungsholmen. Verksamheten är mycket uppskattad av stockholmarna och har 2 500 –3 000 besökare per vecka. Förslaget till ny utformning som får hallen att smälta in i Kristinebergs strandpark är mycket intressant, säger stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Framtiden för Stockholms tennishall har varit oviss i flera år. Marknämnden beslutade dock i oktober 2005 att tennishallen ska stå kvar till dess att det finns en ny tennishall på Kungsholmen. Arrendetiden för tennishallen har sedan dess förlängts ett år i taget i väntan på en lösning.

Sedan år 2005 har flera lösningar för att hitta en annan placering för tennishallen någonstans på Kungsholmen (bland annat i Stadshagen) prövats men inte bedömts fungera av antingen praktiska eller ekonomiska skäl. Dagens besked från Stockholms stad innebär att en process inleds i stadsbyggnadsnämnden för att ändra den gällande detaljplanen så att hallen ska kunna ligga kvar permanent. En förutsättning för en sådan planändring är att tennishallen omgestaltas för att bättre smälta in i den omgivande parken.

 
Senast uppdaterad 2011-02-18 15:23