13 maj 2024

Lean Equity köper av Frälsningsarmén på Östermalm

  • PDF

lean_bavernLean Equity AB har av Frälsningsarmén förvärvat fastigheten Stockholm Bävern 21. Köpeskillingen uppgår till 115 mkr för hörnfastigheten med adress Östermalmsgatan 71 och Nybrogatan 79 belägen på Östermalm, Stockholm. Säljarens rådgivare har varit Tenzing AB.

Fastigheten har varit i Frälsningsarméns ägo sedan år 1894. Byggnaden på fastigheten uppfördes såsom bostadsfastighet år 1889 efter ritningar av arkitekterna F.O. Lindström och K.A. Smith och kontoriserades delvis under 1910-talet. Den hyste Frälsningsarméns högkvarter under närmare hundra års tid. Byggnaden omfattar cirka 2 800 kvm bruttoarea och ska, efter ombyggnad, upplåtas med bostadsrätt av Bostadsrättsföreningen Nybropalatset.

– Tillsammans med Slottsarkitekt Karin Svenonius vid Tengbom och Arkitekt SAR Per Aase har vi tagit fram en varsam plan att återställa och restaurera byggnaden till sin forna glans och prakt samtidigt som vi vill uppgradera huset till den standard som förväntas av ett modernt boende av idag. Utmaningen har varit att förena det gamla med det nya, att bevara och förnya. Totalt blir det 20 bostadsvåningar i storlekarna 2-6 rok. Ombyggnationen startar i augusti 2010 och inflyttning är beräknad till mars 2011. För ombyggnaden svarar Kungsfiskaren, som är en del av Peab-koncernen säger Johan Sandström, vd på Lean Equity AB.

Lean Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på attraktiva bostäder i Sveriges storstadsområden. Bolaget bygger nytt eller utvecklar befintliga fastigheter med mottot att optimera värdeytan samt skapa moderna bostäder som uppfyller högt ställda krav på såväl estetisk utformning som miljömässighet.

Lean Equity har en liten egen organisation med ett externt nätverk av utvalda samarbetspartners inom byggnation, arkitektur, finansiering och mäkleri. Bolaget har alltid projektledaransvaret.
 

Senast uppdaterad 2011-03-18 09:52