10 maj 2024

Niras bygger om 50 kontor för Nordea

  • PDF

niras-anders-heden-wNär Nordea förändrar sitt sätt att möta kunden, handlar det om att bygga om bankkontor eller att bygga nya. I Sverige ska Nordea bygga om cirka 50 bankkontor under det närmaste året. Niras har fått uppdraget att ansvara för projektet i Sverige, som beräknas vara klart redan under första kvartalet nästa år. I en stor satsning bygger nu Nordea om sina kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Niras startade med ett pilotprojekt med 23 Nordea-kontor under förra året – ett projekt med titeln”Future Branch Network”. För NIRAS är den stora utmaningen att på kort tid bygga om många kontor som är utspridda i Sverige

– Det är även komplicerat att bygga om bankkontor, eftersom det måste ske utan stora störningar på den dagliga pågående verksamheten. Samtidigt finns det stora säkerhetsrisker som vi måste ta hänsyn till, konstaterar Anders Hedén (bilden ovan), projektchef på Niras och ansvarig för projektet.

Han fortsätter:

– I det stora ombyggnadsprojekt med Nordea, som  kallas ”Future Network Distribution”, handlar det om att utveckla effektiva kontor där Nordea kan möta sina kunder i en ökad omfattning för rådgivning.

Nordea har även anlitat Niras för att finna nya lokaler, framför allt i Stockholm och Göteborg. Företaget deltar i ett tidigt stadium för att organisera och tidsplanera projektet.

niras_jan_leifeNu pågår ett intensivt arbete med att besätta en projektorganisation tillsammans med Nordea och andra konsulter, arkitekter, lokala byggledningsföretag och entreprenörer, för att klara av den korta byggtiden.

Niras har genomfört CRES-uppdrag (CRES=Corporate Real Estate Services) på 250 orter i landet och företaget är vana att hantera den här typen av roll-out-projekt.

Jan Leife (bilden till vänster), vd Niras, tillägger i en intervju:

– Vi märker att allt fler kunder efterfrågar våra särskilda kompetens inom CRES då myndigheter eller större företag behöver en strategisk konsult för större förändringsprojekt som ska leda till skapandet av effektivare lokaler, lägre lokalkostnader samt hyresgästanpassade hyresavtal.

 

 
Senast uppdaterad 2011-06-20 22:50