10 maj 2024

Kunskapsporten får uppdrag i Ängelholm

  • PDF
chob_awlark_badhus_view07
Rönnebadet i centrala Ängelholm. Illustration: ÅWL arkitekter

Kunskapsporten har efter en omfattande anbudsupphandling fått uppdraget att uppföra, äga och driva ett nytt badhus i Ängelholms kommun. Projektet omfattar närmare 250 Mkr. Anläggningen, med arbetsnamnet Rönnebadet, ritat av ÅWL arkitekter, ska uppföras vid kanten till Rönne å, mitt i centrala Ängelholm och Kunskapsportens driftskontrakt är på 30 år efter färdigställande.

ollenBadhuset kommer att bli ett fullvärdigt bad för tävlingar, lek, rekreation och träning. Det kommer även att ha en unik, lärande inriktning med fokus på vatten och vattenmiljö. Den som badar i Rönnebadet ska inte bara njuta av vattnet utan också ha möjligheter att lära sig mer om vattenförhållanden lokalt och globalt.

– Upplägget i Ängelholm ligger helt i linje med vår affärsidé att erbjuda kompletta lösningar med fastighetsägande i kombination med ansvar för drift och verksamhet.  Att detta sker i Ängelholm, där vår huvudägare ES Fastigheter en gång började sin verksamhet, ser vi som en god plattform för ett mycket gott och långvarigt samarbete med kommunen, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten.


Senast uppdaterad 2011-06-27 15:49