10 maj 2024

Tengbom köper Bjurström & Brodin Arkitekter

  • PDF
tengbom_magnus_meyer_w
Magnus Meyer, vd, Tengbom. Foto: Cato Lein

 

Tengbom förvärvar Bjurström & Brodin Arkitekter med ett tiotal medarbetare i Stockholm och stärker därmed sin verksamhet med bland annat ytterligare vård- och laboratoriekompetens.

Tengbom är ett av Nordens ledande och snabbast växande arkitektföretag med drygt 450 medarbetare runt om i Sverige och uppdrag över hela världen. Tengbom erbjuder bred, djup kompetens inom alla arkitekturens delar och segment: arkitektur, landskap, stadsbyggnad och inredning. Bjurström & Brodin har genom åren varit framgångsrika inom områden som vård- och medicinskt byggande, laboratorier, universitet och högskolor samt kulturbyggnader.

– Genom förvärvet av Bjurström & Brodin får vi en ännu starkare profil och kompetens inom bl a vård- och kultursegmenten. Områden som är viktiga och efterfrågade inte minst genom vårt arbete med Nya Karolinska Sjukhuset i Solna, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

– Vi har stor respekt för Tengboms kunnande och höga kvalitet. Det känns spännande att vi nu genom att ingå i Tengbom kan erbjuda marknaden tjänster som är både bredare och djupare. Dessutom finns vi nu genom Tengbom representerade i hela Sverige och Tengboms växande internationella verksamhet ger oss också helt nya möjligheter, tillägger Krister Bjurström, vd och tillsammans med Bertil Brodin grundare av Bjurström & Brodin Arkitekter.

 

Senast uppdaterad 2011-08-24 14:35