13 maj 2024

Akademiska Hus säljer till SGS

  • PDF
studenthem.-sweco-ark-gbg-w
Studenthem. Illustration: Sweco Arkitekter

Akademiska Hus har tecknat avtal med SGS Studentbostäder om försäljning av
f. d. Mattecentrum på Campus Johanneberg i Göteborg. SGS planerar att bygga 106 bostäder för studenter i fastigheten.

I förvärvet ingår en tredjedel, motsvarande cirka 4 000 kvm, av en befintlig byggnad, vilken SGS planerar att bygga på med ytterligare två våningar. Efter påbyggnaden kommer huset att rymma totalt 6 våningar med en förskola i bottenplan och övriga 5 plan med 93 studentbostäder för en till tre studenter per lägenhet. Därutöver blir det 13 bostäder till SGS Veckobostäder för korttidsuthyrning. Byggstart beräknas ske i februari 2012 och inflyttning till höstterminen 2013.

En avsiktsförklaring som byggde på en ny sdetaljplan för området tecknades mellan Akademiska Hus och SGS redan under 2004. Denna vann laga kraft i våras.

– Det är mycket tillfredställande att vi nu efter sju års samarbete med försöka att konvertera utbildningslokalerna till studentbostäder äntligen kan komma igång. För SGS Studentbostäders del är det nu hela fem år sedan vi senast kunde starta ett nytt bostadsprojekt, så det kommer att bli ett mycket efterlängtat tillskott för våra kunder, säger Mats Odersjö, vd för SGS Studentbostäder.

 

 

Senast uppdaterad 2011-10-20 00:02