12 maj 2024

Jernhusens Centralstation Malmö vann i Washington

  • PDF
jernh_mc_forot_ewa_levau_w
Jernhusen och Metro Arkitekter skapade nya Malmö Centralstation.
Foto: Ewa Levau


Centralstationen i Malmö fick nyligen en internationell utmärkelse för bästa projekt inom järnvägsarkitektur och industridesign – Brunel Awards. Priset belönar framstående projekt globalt vart tredje år. 

Jernhusen fick ett Brunel Award i kategorin ”Rail Stations” för utvecklingen av Centralstationen i Malmö främst utifrån ett designperspektiv.

– Vi är självklart väldigt glada och stolta över detta pris. För oss är det viktigt med trygghet för resenärerna på stationen och en genomtänkt och väl designad miljö är en av alla parametrar som bidrar till detta, säger Jörgen Lindahl, marknadsområdeschef på Jernhusen.

Till tävlingen var 150 projekt anmälda utifrån kriterierna: kundattraktivitet, estetik, hållbarhet och kvalitet, ekonomi samt innovation. Av dem fick 20 vinnare priser i 5 kategorier, varav 8 i kategorin ”Rail stations”.

Vid prisutdelningen i Washington DC den 14 oktober var Jernhusen på plats tillsammans med Metro arkitekter. Utmärkelsen utdelas av the Watford Group of International Railway Designers, som består av professionella bedömare från 20 länder i Europa, Asien och Amerika för utformning av järnvägsmiljöer.

 

Senast uppdaterad 2011-11-01 12:45