10 maj 2024

Colliers omlokaliserar BMW:s nya hk

  • PDF
murman_pfizer_ext
Murman Arkitekter utformade Pfizers kontor i Silverdal.
Foto: Murman Arkitekter

colliers_thomas-jaldeColliers har medverkat till omlokalisering av det svenska huvudkontoret för BMW Group till en fastighet ligger i Silverdal utmed E4 i höjd med Kista. Fastigheten, om cirka 30 000 kvm, byggdes av Skanska och utformades av Murman Arkitekter. Den färdigställdes år 2005.

Ägaren – läkemedelsföretaget Pfizer – ska nu hyra ut ett våningsplan kontor samt ett garageplan till BMW Group och BMW Group Financial Services. Totalt ska BMW hyra cirka 3 300 kvm kontor.

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Thomas Jalde, projektledare på Colliers, att de båda enheterna inom BMW ska flytta in redan i februari nästa år, trots en ganska omfattande anpassning av lokalerna. Han fortsätter:

– Vi har sett ett stort intresse kring BMW från fastighetsägarnas håll och kunde därmed presentera många attraktiva alternativ till BMW Group. Nu har vi slutfört förhandlingen och BMW har tecknat kontrakt för sina nya kontorslokaler. Fastigheten ligger strategiskt bra för att komma ut på de stora lederna, vilket var ett av kriterierna vid sökprocessen. Behovet av ett stort antal parkeringsplatser inomhus var avgörande för valet av fastigheten i Silverdal.

 

Senast uppdaterad 2011-11-15 21:24