10 maj 2024

Newsec och Alecta utvecklar i centrala Sundbyberg

  • PDF
entr-signalfabriken-w1 
Entré Signalfabriken i Sundbyberg.

sig.fabkonsttorget-fojab-ark
Signalfabriken, Konsttorget. Illustration: Fojab Arkitekter


Detaljplanen för det nya kvarteret Signalfabriken i Sundbyberg, som utvecklats av Newsec och Alecta, har godkänts. Därmed växer en ny mötesplats fram innehållande bland annat ett 20-tal butiker, bibliotek, hotell, kaféer, 5 000 kvm kontor samt 120 lägenheter. Signalfabriken ägs av Alecta och kommer efter om- och tillbyggnad att omfatta cirka 36 000 kvm.

– Det är ett mycket stimulerande projekt i en komplex innerstadsmiljö. Signalfabriken blir en annorlunda lösning med butiksentréer vända inåt små trevliga gårdar, och en spännande komplettering till Sundbybergs stadskärna med drygt 5 000 kvm handelsyta samt 120 lägenheter, säger Peter Liderås, chef för fastighetsutveckling och projekt vid Newsec Asset Management.

Den nya detaljplanen innebär att hela nuvarande kvarteret Plåten som idag består av tomställda industri- och kontorslokaler kommer att byggas om och bli en del av Sundbybergs nya stadskärna.

Projektet sysselsätter 150 till 200 personer och invigningen planeras till hösten 2013. Intresset för att köpa någon av de 120 lägenheterna i Signalfabriken är redan mycket stort. Uthyrningsarbetet av handelsytor är i full gång och bedrivs av Newsec.

 

Senast uppdaterad 2011-11-23 21:31