10 maj 2024

Skanska säljer kontor i Lund till Wihlborgs

  • PDF
skanska_wihlborgs_lund
Forskaren 3 i Lund ritades av Tema arkitekter som Lunds första fastighet
byggd som EU GreenBuilding. Foto: Skanska


Skanska säljer kontorsfastigheten Forskaren 3 i Lund för 310 Mkr kr. Köpare är Wihlborgs Fastigheter AB som tillträder fastigheten den 1 december. Transaktionen bokas i Q4.



Forskaren 3 består av två huskroppar som färdigställdes år 2009 med en sammanlagd yta om cirka 11 000 kvm. Byggnaderna ritades av Tema arkitekter och är Lunds första fastighet byggd enligt EU GreenBuilding. Fastigheten är fullt uthyrd till mjukvaruföretaget QlikTech International.



– Lunds kontorsmarknad är på lång sikt väldigt intressant och vi ser detta som ett bra tillfälle att förvärva en bra fastighet med ett långt hyresavtal. Vi får en effektiv, modern kontorsfastighet med ett stabilt kassaflöde. Wihlborgs äger sedan tidigare cirka 40 000 kvm på Ideon i nordöstra Lund och med köpet av Forskaren 3 strax intill, blir vi en ännu starkare spelare i Lunds forsknings- och utvecklingskluster, understryker Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi ser ett starkt intresse för moderna, flexibla och miljöriktiga kontor i Öresundsregionen. Forskaren 3 ligger strategiskt mitt i forsknings- och utvecklingsklustret i nordöstra Lund, med ett utmärkt skyltläge vid väg E22. Det har attraherat såväl hyresgäster som investerare, tillägger Camilla Wieslander, vd för Skanska Öresund.



 

Senast uppdaterad 2011-11-30 15:28