9 maj 2024

NCC tecknar ytterligare hyresavtal i nya Triangeln, Malmö

  • PDF

ncc_triangeln_malmo

NCC har tecknat ytterligare fem hyresavtal i nya Triangeln i Malmö. Vaccinationskliniken Svea Vaccin flyttar in i sin första drop-in mottagning utanför Stockholmsområdet. Dessutom tillkommer internationella kedjan Nikita Hair, Five Five Nails, Fitness 24 Seven och Slimfood.

– Det är viktigt att Triangeln lockar till sig verksamheter som kompletterar handelsetableringarna. Vi har snart halva ytan uthyrd och samtliga nya hyresgäster verkar inom servicebranschen så nu finns skönhetssalonger, restaurang, friskvård och en ny vaccinationsklinik bland utbudet, säger Ulrika Lindmark, projektchef på NCC.

Den norska frisörkedjan Nikita Hair är Skandinaviens största med över 700 medarbetare och öppnar sin andra Malmö-salong i Triangeln. Ytterligare en skönhetssalong etablerar sig i den nya gallerian. Five Five Nails (tidigare Euronail) är nagelvårdsspecialister med åtta anläggningar från Stockholm i norr till Löddeköpinge i söder. Fitness 24 Seven ska bedriva verksamhet i två plan i den nya gallerian. Företaget driver gym och har närmare sextio anläggningar i södra Sverige, varav ett flertal anläggningar i Skåne. Genom hyresavtalet med Slimfood, som specialiserar sig på sallad och sushi, får Triangeln ytterligare ett komplement till sitt restaurangutbud.

Gallerian, om cirka 12 000 kvm, rymmer ett sjuttiotal butiker och beräknas stå klar år 2013. Den miljöklassas enligt BREEAM och sammanbyggs med Triangelns Köpcentrum för att bilda Malmö innerstads största galleria om 36 000 kvm.

Projektet Triangeln är i miljardklassen och drivs i NCC:s egen regi. Det omfattar även kontor i fyra våningar, 200 lägenheter, garage för 400 bilar samt utrymme för cyklar. Fojab Arkitekter anlitas för utformningen.

 
Senast uppdaterad 2011-12-12 11:15